{ "title": "Kulakta Sedef Hastalığı", "image": "https://www.sedef.gen.tr/images/kulakta-sedef-hastaligi-9635.jpg", "date": "18.01.2024 23:20:55", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kulakta sedef hastalığı, sadece ülkemizde değil birçok dünya ülkesinde meydana gelen bir durumdur. Genel olarak bu hastalık tıbbi olarak alışılmış bir hastalık olduğu için bu hastalığa özel olarak geliştirilmiş olan birçok tedavi yöntemi olumlu sonuçlar sağlar. Bu nedenle kulakta sedef hastalığının gerekli önlemlerin alınması durumunda basit bir hastalık olduğu söylenebilir. Sedef hastalığı kulağa özgü bir hastalık değildir. Bu hastalık direk olarak bir cilt rahatsızlığı olduğu için vücudun her yerinde ortaya çıkabilir. Bu nedenle kulakta bu hastalığın görülmesi bizleri şaşırtmamalıdır. Kulakta sedef hastalığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Bu nedenle bu hastalık için muayeneler yapılmadan herhangi bir şey söylenemez. Bunun için en yakın salık kuruluşuna gitmeniz sizler için yeterli olacaktır. Kulakta sedef hastalığı olan insanlarda bu rahatsızlık kontrol altına alınmadığı sürece hızlı bir şekilde yayılarak kulaktan boyuna ve boyundan diğer bölgelere ulaşabilir. Bunun için hastalık daha da büyümeden önce gerekli olan önlemleri alarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Bilinmelidir ki bu hastalık bazen önlem alınmadığı için farklı cilt rahatsızlıklarının ve hastalıklarının da çıkmasına neden olabilir. Örneğin orta kulakta meydana gelen iltihapların bir nedeni de meydana gelen sedef hastalığı ve diğer cilt hastalıklarıdır. Son olarak belirtmek isterim ki kulakta sedef hastalığı insanlarda genellikle kulak kepçesi ve kulak arkasında etkili olmaktadır.

Kulakta sedef hastalığı neden ortaya çıkar?
Kulakta sedef hastalığı tanısı ve tedavisi nasıl yapılır?

Kulakta sedef hastalığı, insanlarda daha çok klinik bulgulara bakılarak bulunabilmektedir. Bu durum için bazen doktorun fiziki tedaviler yapması bile yeterli olabilmektedir. Çünkü birçok zaman bu hastalık dışarıdan anlaşılabilecek derecelere ulaşabilir.

Tedavi aşamasında ise öncelikle hastalığın şiddeti belirlenmelidir. Daha sonra başta merhem uygulamaları olmak üzere çeşitli ilaçlarla bu sorun ortadan kaldırılır.
" } ] }