{ "title": "Sedef Hastaları Ne Yemeli", "image": "https://www.sedef.gen.tr/images/sedef-hastalari-ne-yemeli-1040.jpg", "date": "20.01.2024 03:42:31", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Sedef Hastaları Ne Yemeli, Sedef hastalığı vücudun hemen hemen her yerinde görülebilecek kırmızı pembe ve kepekli bir şekilde olmaktadır. Sedef hastalığını kızarıklık şeklinde baş gösteren daha sonrasında kendini kabuğa çeviren bir deri hastalığı olmaktadır. Sebebi herhangi bir şeye bağlanmayıp beyaz kan hücrelerindeki anormallik sonucu geliştiği görülmektedir. Fakat sedef genetik de olabilmektedir. Çocuklarda nadir görülen bu hastalık genel olarak 30 yaş üzerinde daha fazla görülmektedir. Sedef hastalığı bulaşıcı olmamakla birlikte stres, üzüntü ve yorgunlukla yoğunlaşmaktadır. Sedef hastalığı kaşınmayı seven ve alanında genişleyebilen bir hastalık türüdür. Bu hastalığın iğne tedavisi, ilaç tedavisi ve krem tedavisi olmaktadır. Sedef hastalığı komple bitirilemez fakat en az seviyeye düşürülebilir. Bu kişilerin elinde olmaktadır. Özellikle sedef hastaları yemesine, giyimine ve günlük yaşantısına oldukça dikkat etmelidir. Örneğin oruç tutan sedef hastaları belli bir süre aç kalmaktadır. Bu olay ise vücudun susuz kalmasını, vitaminsiz kalmasını sağlar ve yenik düşmesine neden olur. Bağışıklık sistemi ile doğrudan bağlantılı olan sedef hastalığı özellikle ilk olarak tetiklenmesi yemeye bağlı olmaktadır. Beslenme ve vücut nem dengesinin korunması gerekmektedir. Sedef hastaları ne yemeli diyecek olursak şöyle bilinmektedir:

Omega 3 içeren yiyecekler tüketin. İnflamasyonu azalttığı bilinen omega-3 yağ asitlerini içeren ceviz, soya fasulyesi, keten tohumu gibi besinlerin tüketilmesi sedef hastaları açısından günlerini oldukça sağlıklı geçireceklerini belirtmektedir. Oldukça A ve D vitamini tüketilmelidir. Kısaca antioksidan açısından zengin olan tam tahıllar, sebze ve meyve tüketimi oldukça önemli olmaktadır. Özellikle kişiler hamur işlerinden oldukça uzak durmalı ve antioksidan açısından zengin olan tam tahıllı gıdalara çevirip, sebzeyle desteklemek gerekmektedir. Özellikle akşam yemeklerini az yenilip sonrasında bolca meyve tüketilmesinde oldukça katkı sağlamaktadır. Ayrıca canınızın şeker çektiği zamanda karpuz yemenizi öneririm. Sedef hastaları özellikle rezene, papatya çayı, yeşil çay tüketmelidir diğer herhangi bir siyah çay veya kahveden oldukça uzak durulmalıdır. Bitki çaylarının tüketilmesi rehabilitasyonun devamlılığına katkı sağlamaktadır. Ayrıca sedef hastalarının yemeleri ve içmeleri gerekenleri kısaca şöyle sıralayalım:
Ayrıca sedef hastalığı obez kişide görülüyor ise tedavisi çok zor olmakla birlikte zayıflaması gerekmektedir. Sedeften kurtulmak iisteyen kişinin vejetaryen diyetlerine girmesi sağlanmalıdır. Sedef hastası olan kişiler elma ve armut tüketimi yapmalıdırlar. Elma ve armut tüketimi kandaki fazla olan asit, tuz gibi minerallerin atımını sağlar, sedef yaralarının iyileşmesini sağlar, kaşıntıları önler ve karaciğeri temizler. Sedef hastaları özellikle güneş ışını almalıdır giyimine ve yemesine özen gösterildiği takdirde sedefi en az dereceye indirebilirsiniz. Sedef hastaları tam lifli besinler tüketmelidir ve bol miktarda sulu yiyecekler tüketmelidir. Vücudun ayrıca sebze ve meyve tüketimi yapılarak mikropları arındırılır.
" } ] }