{ "title": "Sedef Hastalığı Kırmızı Pancar", "image": "https://www.sedef.gen.tr/images/Sedef-Hastaligi-Kirmizi-Pancar-14.jpg", "date": "19.01.2024 18:26:28", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Sedef Hastalığı Kırmızı Pancar, Ciddi cilt hastalıklardan biri olan sedef hastalığı tedavisi hem zor hem de imkânsızdır ve tam bitti derken tekrar ortaya çıkar. Beyaz renkli kepeklenme ve döküntüler ile kendini gösteren sedef hastalığı, özellikle dirsek ve saçlı deride ortaya çıkan kaşıntılı ve tekrarlayan bir rahatsızlıktır. Sedef hastalığı vücut savunma mekanizmasındaki bir bozukluk nedeniyle deri yenilenme sürecinin neredeyse yedi kat hızlanması sonucu ortaya çıkar. Kalıtımsal yatkınlığında sedef hastalığında önemli bir rolü vardır. Fakat kesinlikle insandan insana bulaşma olmamaktadır. Sedef hastalığını tetikleyen en önemli şey stres ve sıkıntıdır. Geçirilen enfeksiyonlar, ağır hastalıklar, diş çürükleri, kullanılan bazı ilaçlar, geçirilen ameliyatlar, deriyi zedeleyen yanık ve travmalar gibi nedenler sedef hastalığını tetiklemektedir. Nasıl olsa sedef hastalığının çaresi yok diye düşünüp hastalığı geçiştirmek ve buna dair hiçbir şey yapmamak yanlış bir düşünceden başka bir şey değildir. Sedef hastalığına doğal ve bitkisel yöntemlerle çare bulabilmek mümkündür.

Sedef hastalığına kırmızı pancar iyi gelir mi?

Sağlık açısından çok fazla faydası olan şeker pancarının sedef hastalığına çok iyi geldiği ve olumlu etkileri olduğu söylenmektedir. Şifalı bitkiler ile ilgilenen uzmanlar, sedef hastalığı tedavisinin kırmızı pancar ile mümkün olduğunu belirtiyorlar. Kırmızı pancar, içerdiği A, B, C, P vitaminleri ve fosfor, demir, magnezyum, kalsiyum, çinko ve potasyum mineralleri ile cilt ve deri hastalıkları için son derece etkili bir besindir. Ayrıca vücuttaki kaşıntıların önlenmesi için inanılmaz faydalıdır. Kırmızı pancar tam bir karaciğer dostudur. Sedef hastalıklarında yanlış bilinen bir gerçek şudur ki sedef hastalığı bir karaciğer hastalığı değildir. Bazı yiyecekler karaciğeri son derece yorarak sedef hastalığını tetiklemektedir ve sedef hastalığının artmasına neden olmaktadır. Oysa şeker pancarı Karaciğerin düzenli ve sistemli çalışmasını sağlayarak sedef hastalığının nüksetmesini sağlayıp kaşıntıları azaltır ve deride rahatlama meydana gelir.

Sedef hastalığı için kırmızı pancar nasıl tüketilmelidir?

1-2 adet orta boy kırmızı pancar bir akşam önceden sirke ilave edilmiş su ile bekletilir. Böylece kırmızı pancarın üzerinde bulunan kalıntı ve kirler arınacaktır. Ertesi gün kırmızı pancarlar doğranarak 1 litre kadar kaynatılmış suda 4-5 dakika kaynatılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra aşağı yukarı 10 dakika kadar iyice demlenmesi beklenir. Kırmızı pancar suyu süzülerek cam bir kavanoza alınır.

Sedef hastalığı için kırmızı pancar suyu günde 3 defa olmak üzere özellikle bir bardağı sabahları aç karnına, 3 hafta boyu tüketilmesi gerekir ve kırmızı pancar suyu her gün mutlaka taze olarak hazırlanmalıdır.
" } ] }